De Vleeshalle

Welkom in De Vleeshalle. Ooit boden slagers hier hun koopwaar aan, nu is de monumentale hal een (culinaire) hotspot in het hartje van Mechelen. Veertien standhouders geven elke dag het beste van zichzelf. Deze smaakmakers maken verse gerechten om ter plekke op te eten of verkopen topingrediënten om thuis mee aan de slag te gaan. Op de eerste en tweede verdieping geven onze gangmakers kleur aan De Vleeshalle.

De smaakmakers zijn stuk voor stuk gepassioneerd door hun product én even divers als hun aanbod. In De Vleeshalle liggen Hanoi, Madrid en Acapulco naast elkaar. Kom zeker langs voor de smeuïgste guacamole, kraakverse focaccia, aromatische phở of hemelse burgers. Sluit af met het lekkerste ijs ter wereld en vers gebrande koffie.

Hoe het begon

1881

De Oude Vleeshal

Het gebouw werd ontworpen door Victor Louckx en opende in 1881 zijn deuren. Tot dan kocht de Mechelaar zijn vlees op de weekendmarkt op de Leermarkt. Door de toenemende Mechelse bevolking moesten de slagers op zoek naar een andere uitvalsbasis: De Oude Mechelse Vleeshal.

1945

Verval

Na de Tweede Wereldoorlog raakte het gebouw in verval en in 1967 gingen de poorten dicht voor de slagers. Het gebouw deed later dienst als stempellokaal.

...

Vernieuwing

Vanaf … werd het volledige gebouw opnieuw gerenoveerd en hersteld in al zijn pracht en glorie. Sindsdien kan elke bezoeker meegenieten tijdens een heerlijk hapje, drankje, meeting of …

Onze hal

Het concept ‘shop-taste-meet’ brengt mensen samen in het unieke historische kader. De oude markthal, gebouwd in 1881, werd omgetoverd tot hippe Smaakmarkt.

Scroll naar boven