Over
De Vleeshalle

Welkom in De Vleeshalle. Ooit boden slagers hier hun koopwaar aan, nu is de monumentale hal een (culinaire) hotspot in het hartje van Mechelen. Veertien standhouders geven elke dag het beste van zichzelf. Deze smaakmakers maken verse gerechten om ter plekke op te eten of verkopen topingrediënten om thuis mee aan de slag te gaan. Op de eerste en tweede verdieping geven onze gangmakers kleur aan De Vleeshalle.

De smaakmakers zijn stuk voor stuk gepassioneerd door hun product én even divers als hun aanbod. In De Vleeshalle liggen Hanoi, Madrid en Acapulco naast elkaar. Kom zeker langs voor de smeuïgste guacamole, kraakverse focaccia, aromatische phở of hemelse burgers. Sluit af met het lekkerste ijs ter wereld en vers gebrande koffie.

Contacteer ons

Ontmoet de oppersmaakmakers

Kevin Goos en Veronique Smolders zijn de zaakvoerders van De Vleeshalle. Je kent ze misschien als organisatoren van het bekende Bierfestival dat jaarlijks meer dan 10000 mensen op de been brengt of als zaakvoerders van Quali Drinks, een drankengroothandel die ze zeven jaar terug succesvol overnamen. Een koppel met een ongelooflijke passie voor reizen, eten en drinken.

Veronique Smolders

Kevin Goos

Een beetje geschiedenis

De Oude Mechelse Vleeshal werd ontworpen door architect Victor Louckx en opende in 1881 voor het eerst de deuren. Tot dan kocht de Mechelaar zijn vlees op de weekendmarkt op de Leermarkt. Door de toenemende Mechelse bevolking moesten de slagers op zoek naar een andere uitvalsbasis: De Oude Mechelse Vleeshal. De hal werd doorheen de jaren gemoderniseerd met water- en elektriciteitsleidingen en een koelruimte. Na de Tweede Wereldoorlog raakte het gebouw in verval en in 1967 gingen de poorten dicht voor de slagers. Het gebouw deed later dienst als stempellokaal.