Welkom in Mechelen!

Mechelen - Veronique Smolders - 13 juni 2019

Je hebt het vast al gemerkt, Mechelen zit in de lift. Onder impuls van burgemeester Bart Somers en zijn stadsbestuur transformeerde de Dijlestad naar een plek waar steeds meer mensen willen wonen, leven en werken. De centrale ligging tussen Antwerpen en Brussel heeft daar zeker iets mee te maken, maar ook de omvang van de stad en de prachtige historische stadskern zijn enorme troeven.

Handige parkings aan de rand van de stad, de aanwezigheid van twee treinstations die je op 15 minuten afzetten op Brussels Airport, een uitgebreid openbaar vervoersnetwerk en een behapbare stadskern maken het een ideale hub, zowel voor professionele activiteiten als voor ontspanning.

Welkom in Mechelen

Mechelaars zijn terecht trots op de meer dan 300 geklasseerde monumenten in hun stad. Drie van deze monumenten hebben het UNESCO-werelderfgoedstatuut: de Sint-Romboutstoren, het belfort van het stadhuis en het Groot Begijnhof. De stad telt ook acht historische kerken in gotische en barokke stijl, met werk van de Vlaamse kunstenaars Peter Paul Rubens en Anthony van Dyck.

De combinatie van historische en hedendaagse architectuur maakt Mechelen tot een verrassende en veelzijdige stad. Steeds meer internationale bezoekers en zakentoeristen vinden hun weg naar de stad. Vanaf 2019 zal Mechelen zijn overnachtingsmogelijkheden met 20 procent uitbreiden om plaats te maken voor de instroom van bezoekers die naar de bloeiende stad komen.

De Vleeshalle mag je gerust bij die architecturale parels rekenen. In 1881 openen de deuren van de Oude Mechelse Vleeshal, ontworpen door architect Victor Louckx, voor het eerst. Door de bevolkingsgroei die Mechelen toen kende, was er veel vraag naar een permanente markt waar slagers hun vleeswaren konden aanbieden. Ongeveer 100 jaar later raakt het gebouw in onbruik en pas in 2019 opent het opnieuw als smaakmarkt. Grondig gerenoveerd zonder aan de historische waarde te raken en helemaal klaar voor de toekomst.

Vandaag is De Vleeshalle een nieuwe trekpleister, zowel voor toeristen, professionals als voor de Mechelaar zelf. Een onmisbare stop tijdens een bezoek aan de stad en een ideale plek voor een productieve meeting of een leerrijke workshop.

Contacteer ons

Sharing is caring

Meer over Mechelen

Visit Mechelen logo Meet In Mechelen Logo