De Vleeshalle is duurzaam ondernemer!

De Vleeshalle - Wieb Craps - 6 juli 2023

De afgelopen jaren zijn we bij de Vleeshalle aan de slag gegaan om onze werking onder de loep te nemen met als doel onze werking zo duurzaam mogelijk te maken. We kunnen dan ook met trots melden dat we onze ‘duurzaam ondernemen’ certificaat hebben mogen ontvangen van het VOKA! Een erkenning dat we mogen in handen nemen door doelstellingen zoals recycling, grootaankoop en lokale inkoop waar te maken.

Ons recyclingbeleid gaat verder dan de norm in de horecabranche. We maken er werk van om alles te recycleren naar behoren: pmd, restaval, voedselafval, karton en glas hebben allemaal hun eigen container dat meerdere malen per week opgehaald wordt. Door ons afval zo goed mogelijk op te splitsen proberen we ons steentje bij te dragen aan het milieu en de afvalberg.

Ook stimuleren we tussen onze smaakmakers en de werking het gebruik van grootaankoop. Op die manier verminderen we verpakkingen en transportbewegingen. We werken nauw samen met leveranciers die duurzame en hoogwaardige producten aanbieden. Waar we een ecologische variant kunnen aanbieden zullen we dat altijd doen. Denk maar aan onze afbreekbare rietjes en  herbruikbaar bestek.

Lokale inkoop is een pijler in ons duurzaamheidsbeleid. We ondersteunen de lokale economie en verminderen onze ecologische voetafdruk door samen te werken met lokale producenten en handelaren. Dit stelt ons ook in staat om verse en hoogwaardige ingrediënten aan te bieden. Zo hebben we zelfs een lokale handelaar dat brood met de bakfiets komt brengen. Een leuke manier om milieuvriendelijk afstanden af te leggen en mee te werken aan een duurzame stad/onderneming.

De titel ‘Duurzaam Ondernemer’ bevestigt onze inzet voor duurzaamheid. We zijn er trots op dat we hard werken om steeds bewuster te worden en ons steentje aan een gezondere wereld kunnen bijdragen.

Sharing is caring

Gerelateerde artikels