Bezielers Veronique en Kevin: Wat een belevenis!

De Vleeshalle - Kenzo De Bruyn - 7 april 2019

Kevin Goos en Veronique Smolders zijn de zaakvoerders van De Vleeshalle. Je kent ze misschien als organisatoren van het bekende Bierfestival of als zaakvoerders van Quali Drinks, een drankengroothandel die ze zeven jaar terug succesvol overnamen. Een koppel met een ongelooflijke passie voor reizen, eten en drinken.

Dus, je staat op een ochtend op en denkt: ik wil graag een versmarkt openen?

Veronique: Het was geen beslissing die we snel snel op een ochtend hebben gemaakt. Doorheen de jaren is het idee van een versmarkt te starten steeds concreter geworden. We merkten dat we tijdens onze vakanties telkens op zoek gingen naar de dichtstbijzijnde markt. Er zijn in Europa fantastische versmarkten te vinden, van Kopenhagen tot Barcelona.

Kevin: Toch misten we in België telkens iets. Lekker eten is één ding, maar we wilden ook weten hoe de gerechten klaargemaakt worden, welke ingrediënten gebruikt worden en als het even kan, die producten meteen ook kopen om er zelf mee aan de slag te gaan. En zo is het concept van De Vleeshalle beginnen rijpen in ons hoofd. Een versmarkt waar je kunt proeven én kopen.

Veronique: Dat vinden we echt belangrijk. We zien De Vleeshalle evengoed als een winkel waar je je dagelijkse boodschappen komt doen als een plek waar je met je lief of met vrienden en familie gezellig komt eten.

Wanneer beslis je dan om het ook echt te doen?

Kevin: Toen ons oog viel op het pand van de Oude Mechelse Vleeshal, viel alles in de plooi. Plots was daar het perfecte pand om onze droom uit te werken. De locatie, het ruimtegevoel, de stalen constructie… we wisten vrijwel meteen: dit is het. We hadden nog locaties gevonden, maar de combinatie tussen het gelijkvloers dat kan dienen als smaakmarkt en de ruimtes op de verdiepingen waar we ondernemers een plaats kunnen geven, is wat dit pand zo uniek maakt.

Veronique: We zijn vrij snel daarna gaan praten met een aantal potentiële partners. Anneke van AnA interieur is vanaf het prille begin mee op de (interieur)kar gesprongen. Een namiddag op een zonnig terras later had ze ons hele idee al omgezet naar een indeling en een look and feel. Op dat moment werd het heel echt en zijn we er vol voor gegaan.

Toch duurt het nog twee jaar voor jullie open gaan?

Kevin: Klopt, dat was ook voor ons even een domper op de feestvreugde. Er heerste hier en daar wat terughoudendheid over de komst van zo’n hal, maar ondertussen is iedereen enthousiast. We willen van De Vleeshalle een smaakvol ontmoetingscentrum maken. Voor de buurt, voor de stad, voor bewoners én voor dagtrippers.

Jullie hebben dit natuurlijk niet alleen klaargespeeld?

Veronique + Kevin: Er zijn een aantal mensen die ongelooflijk hard hebben meegewerkt aan dit project. Het is gevaarlijk om ze allemaal op te noemen, want dan vergeet je gegarandeerd iemand. Een ongelooflijk dikke merci aan al die mensen die mee hebben gebouwd aan De Vleeshalle. Bedankt voor de vele weekends waarop jullie kwamen helpen, de meetings na de werkuren en de wil om er samen met ons iets van te maken. Daar klinken we op!

Sharing is caring